Behandelmethoden


Ik ben geschoold in en enthousiast over schematherapie. Schematherapie is een mooie behandelmethode die bestaat uit zowel cognitieve als ervaringsgerichte technieken. Schematherapie richt zich zowel op de problemen die je in je huidige leven ervaart, als op ervaringen uit het verleden, die mede de oorzaak van de problemen zijn. Het doel is om je schema’s (of: valkuilen) op te sporen en te beseffen hoe je schema’s zijn ontstaan. Daarbij kan het zijn dat je omstandigheden die hebben geleid tot het ontstaan van schema’s zal moeten verwerken. Ook kan je leren hoe je de patronen die in je jeugd ontstaan zijn, kan doorbreken door beter voor jezelf te leren zorgen en ook anderen voor jou te laten zorgen. Als je meer wilt lezen over schematherapie, kan je kijken via deze link.

In 2008 heb ik mijn eerste cursus Schematherapie gevolgd. Daarna heb ik de meerdere vervolgcursussen schematherapie afgerond en volg ik regelmatig supervisietrajecten. Ook neem ik deel aan een intervisiegroep. Ik ben geregistreerd senior-schematherapeut sinds 2017.

Naast Schematherapie maak ik veel gebruik van cognitieve gedragstherapie.  Dit wordt ingezet bij onder andere depressie en angststoornissen. Om te weten wat CGT is, verwijs ik je naar  Wat is cognitieve gedragstherapie? 

Tot slot biedt ik ook EMDR aan, een effectieve behandelmethode voor het verwerken van trauma’s. EMDR is een kortdurende geprotocolleerde therapievorm. Als het gaat om een trauma na een √©√©nmalige ingrijpende gebeurtenis, dan zijn mensen vaak al na enkele zittingen in staat om hun dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Bij mensen die langdurig trauma hebben meegemaakt en bij complexere problematiek duurt de behandeling langer. Hier kan je meer informatie vinden over EMDR.

In mijn praktijk behandel ik mensen die moeite hebben in het omgaan met hun emoties of die problemen ondervinden in sociale contacten. Ook kan er sprake zijn van problemen rondom identiteit. Soms vallen de klachten die spelen onder (trekken van) een persoonlijkheidsstoornis. Daarnaast kan je je ook aanmelden als er sprake is van trauma of angst- en stemmingsklachten.

Privacy Policy 2018